New use equipment for production of сheese sheeps of milk
Abstract
The results of researches on development of universal technological equipment for shaping and samopressovanyya brine cheese-brynza, which is intended for the farmer economies with the total number of livestock of to 50 milch ovtsematok, are resulted.References
Барабанщиков Н.В. Молочное дело / Н.В. Барабанщиков. – М. : Агропромиздат, 1990. – 350 с.
Биркович И.И. Переработка овечьего молока, полученного при механическом доениии овец / И.И. Биркович // Тезисы докл. ХХ конф. молод. ученых “Актуальные вопросы обеспечения АПК”. – Херсон, 1993. – С. 10–12.
Рамазанов И.У. Комплект оборудования для производства рассольных сыров / И.У. Рамазанов, А.Н. Мангуш, С.Н. Пономарев // ХХІ Междунар. молочн. конгресс. – М., 1982. – Т. 1. – С. 287–288.
Рекомендації з організації виробництва розсільної бринзи в умовах фермерських господарств / [Ренсевич О.О., Луценко М.М. та ін.]. – К., 2005. – 28 с.
Сокол О. Основні тенденції розвитку вівчарства в Україні і світі / О. Сокол // Тваринництво України. – 2003. – № 4. – С. 4–6.