Effect of DL-methionine on hematological parameters high yielding cows

  • V. Bomко

Abstract

Based on data obtained during the scientific and economic experience, we have shown that DL-methionine in the composition of soybean meal has a positive effect on the body of cows in the first 100 days of lactation, which in turn improves productivity and leads to improvement of metabolic processes in the body of experimental cows

References

Дмитроченко А.П. Аминокислотное питание с.-х. животных / А.П. Дмитроченко // Сельское хозяйство за рубежом. – 1963. – № 3. – С. 3–11.

Клиническая лабораторная диагностика в ветеринари / [И.П. Кондрахин, Н.В Курилов, А.Г. Малахов и др.]. – М. : Агропромиздат, 1985. – 287 с.

Овсянников А.И. Методика опытного дела / А.И. Овсянников. – М. : Агропромиздат, 1989.– 342 с.

Попов И.С. Повысить эффективность использования белковых кормов / И.С. Попов // Наука – социалистическому животноводству. – М., 1963. – С. 13–45.

Симакова Е. Биологическая ценность протеина кормов микробиологического происхождения / Е. Симакова, И. Яров // Производство и использование растительного белка. – Краснодар,

– С. 318–319.

Слабицкий Я.И. Содержание гликогена и аминокислот в тканях свиней при скармливании им лизина и метионина / Я.И. Слабицкий //

Научно-техн. бюл. УНИИ физиол. и биохим. с.-х. животных. – Львов, 1987. – Вып. 9 (2). – С. 44–47.

Увеличение производства растительного белка / [А.А. Кутузова, Ю.К. Новоселов, А.В. Гарист и др.]. – М. : Колос, 1984. – 189 с.

Fancher B.I. Influence of performance of three to six-week-old broilers of varying dietary protein contents with supplementation of essential amino acid requirements / B.I. Fancher, L.S. Jensen // Poultry Sc. – 1989. – Vol. 68. – P. 113–123.

Uzu G. Comparaison des efficacites nutritionnelles de la DL-methionine et de son hydroxy analogue acide chez le poulel de chair / G. Uzu // Rev. Aliment. anim. – 1984. – Vol. 3. – P. 45–51.

Section
Agricultural sciences (animal husbandry)