Improvement of nutritient and medcinal properties of sheep whey by its enrichment by cultured milk bacteria complex

  • I. Kornienko
  • V. Gylyaev
  • Yu. Stejka

Abstract

The necessity to improve nutrient and medicinal properties of whey as sheep cheese production by-product was discussed, an optimal compounding of new commercial product – sheep whey enriched by lactic acid bacteria complexes such as pre – and probiotics of the new generation was suggested.

References

Гулич М.П. Здоровье человека: научные основы питания / М.П. Гулич, О.М. Марзеева // Здоровье Украины. – 2009. – № 62 – 46 с.

Технология молочных продуктов / [Крусь Г.Н, Чекулаева Л.В., Шалыгина А.Г., Ткаль Т.К.] – М. : Агропромиздат, 1988. – 367 с.

Валялкина Е.М. Продукты на основе молочной сыворотки / Е.М. Валялкина // Молочная промышленность. – 2006. – № 6. – 367 с.

Храмцов А.Г. Напитки нового поколения из молочной сыворотки / А.Г. Храмцов, М.А. Жилина, П.Г. Нестеренко // Молочная промышленность. – 2006. – № 6.– 487 с.

www.gastronom.ru/kb_prod.aspx?id_ kb=3#3

Дідух Н.А. Розробка режиму сквашування молока у виробництві пробіотичних молочних продуктів. / Н.А. Дідух, Н.Л. Мудряк // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв. – Одеса : Вид-во “Євротойз”. – 2005. – 419 с.

Section
Agricultural sciences (agronomics, agricultural ecology, land reclamation, ecology, crops husbandry, farming)