Postharvest treatment of grain wheat and methods of increase of his quality

  • M. Kirpa
  • N. Pachenko

Abstract

The methodology which includes factors of formation of quality grain at stages of its cultivation cleaning, processing and storages is scientifically proved. To the factors improving food quality of wheat, modes fractional separation, the differentiated drying and active storage taking into account the maintenance and condition gluten content.

References

Шемавньов В.І. Сучасні норми і технології зберігання та обробки зерна в Україні / В.І. Шемавньов, М.Я. Кирпа // Вісник Дніпропетровського ДАУ, 2006. – № 2. – С. 11– 18.

Кирпа Н.Я. Тепловые технологии и перспективы энергосбережения в зерновом хозяйстве Украины / Н.Я. Кирпа // Труды конференции “СЭТТ- 2008”. – М., 2008. – т. 1. – С. 381–387.

Рекомендації по виробництву високоякісної продукції зернових

культур / Ін-т зернового господарства, Ін-т захисту рослин. –

Дніпропетровськ: Нова ідеологія, 2003. – 40 с.

Козьмина Н.П. Биохимия зерна и продуктов его переработки / Н.П. Козьмина. – М.: Колос, 1976. – 375 с.

Кирпа Н.Я. Качество и особенности послеуборочной обработки зерна в заготовках / Н.Я. Кирпа, Н.А. Пащенко // Наукові праці ОНАХТ. – Одеса, 2008. – Вип. 34, т. 1. – С. 62–65.

Кирпа М.Я. Зберігання зерна в металевих сховищах / М.Я. Кирпа // Вісник Дніпропетровського ДАУ, 2008. – № 1. – С. 23–26.

Section
Agricultural sciences (agronomics, agricultural ecology, land reclamation, ecology, crops husbandry, farming)