The influence of natural stimulator of plant groth biohumate on productivity of vegetable cultures

  • S. Garmash

Abstract

The stimulating activity of biohumate is investigated on vegetable cultures (at wetting of seed and at sprinkling of these cultures). The researches of efficiency of biohumate on tomatoes and cabbage white-haired are developed. The influence of biohumate on the high-quality indexes of tomatoes and cabbage is shown. The recommendations to manufacture are developed.

References

Мишке И.В. Микробные фитогормоны в растениеводстве / И.В. Мишке. – Рига: Зинатне, 1988. – 151 с.

Кулик А.П. Технология переработки отходов сельскохозяйственного производства / А.П. Кулик, С.Н. Гармаш // Новости Украинского общества инженеров и механиков. Бюллетень. – 2000. – Т. 2. – № 1, 2. – С. 55–56.

Христева Л.А. Физиологическая функция гуминовой кислоты в процессах обмена веществ высших растений / Л.А. Христева // Гуминовые удобрения. Теория и практика их применения : [тем. сб. – К., 1957. – Т. I. – С. 97.

Рекомендації “Ефективне застосування біопрепаратів при вирощуванні овочевих і баштанних культур” / [Патика В.П., Шерстобоєва О.В., Харитонов М.М. та ін.]. – К.: Інститут агроекології та біотехнології, 2005. – 12 с.

Section
Agricultural sciences (agronomics, agricultural ecology, land reclamation, ecology, crops husbandry, farming)